Apsolutne prednosti kafe u kapsulama

Prednosti kafe u kapsulama - Tašta kapsule

08.02.2022

Zahvaljujući kafi u kapsulama sada možete imati svoj mali caffe u okviru udobnosti svog doma.

Kafa u kapsulama je poprilično i dalje intrigantan proizvod složićete se. Neki je obožavaju, a neki tvrde da nikad neće moći da zameni dobri stari espresso i samu tu umetnost pripreme kafe.

Možete li da zamislite jutro bez kafe? Teško.

Svi imamo neke svoje jutarnje rituale vezane za kafu. Neko je voli sa mlekom, neko voli jaču, a neko bez šećera. Svima nam je zajedničko da volimo što kraću pripremu, pogotovo ujutru kada između pakovanja stvari za posao ili pripremanja dece za vrtić imamo svega par minuta za kafu.

Kafe u kapsulama su nam omogućile da sve ovo bude jednostavnije od tradicionalnog kuvanja kafe (koliko puta vam se desilo da zaboravite da uključite šporet), čišćenja aparata za kafu, traženja mutilice.

Naravno, sve zavisi od ličnih ukusa i želja, ali jedno je sigurno – kafe u kapsulama su nam mnogo olakšale ceo ovaj proces i učinile dobru i kvalitetnu kafu dostupnijom nego ranije, tako da smo rešeni da otkrijemo sve njene prednosti u narednim redovima.

Jednostavnost

Ono što je doprinelo popularnosti kafe u kapsulama je definitivno jednostavnost, pogotovo od momenta kada su aparati za pravljenje espressa postali senzacija na tržištu.

Za 60 sekundi možemo pokrenuti aparat i pripremiti kafu. Ima li veće prednosti od ovoga? Pogotovo kada smo u nedostatku vremena i žurimo negde. Baš ta činjenica da se ova kafa brzo sprema i da sama priprema ne oduzima previše vremena čini ovaj proizvod sve traženijim.

Sam aparat za kafu je poprilično lak za održavanje u kućnim uslovima, a možemo istaći i estetiku i sam dizajn koji možete prilagođavati svom ambijentu zavisno za kog proizvođača se odlučite.

Takođe je sve pojednostavljeno i kad su same kafe u kapsulama u pitanju. Potrebno je samo da odgovarajuću kapsulu stavite na mesto za patrone i da u rezervoar sipate vodu ili mleko.

I onda ceo aparat pokrenete pritiskom na JEDNO dugme, i za manje od minut imate vašu izabranu kafu u šolji.

Ušteda vremena

Kao što smo naveli gore u tekstu, to je jedan od ključnih faktora koji je popularizovao kafu u kapsulama.

Više ne morate da meljete zrno kafe, da brinete o količini vode, temperaturi i još nekim sitnicama. Bukvalno jedna šoljica je gotova za minut.

Ne morate trčati do kafića da biste probali dobar espresso. Sada to možete sami praviti u svojoj kući uz par poteza.

Uravnotežen ukus

Za koji god ukus kafe ili vrstu da se odlučite ona će uvek biti istog ukusa.

Sama kafa u kapsulama zavisno od brenda koji koristite može doći u različitim ukusima, jačinama i vrstama. Ono što je zasiuguno za svaku kapusulu je da će ukus uvek biti ujednačen.

Svežina

Same kapsule su hermetički zatvorene i zbog toga imaju mogućnost zadržavanja svežine u odnosu na kafu u većim pakovanjima.

Aroma i ukus kapsule biće potpuno očuvani do njenog otvaranja, čak i ako kupujete veća pakovanja.

Smanjeno čišćenje

Sva samlevena kafa se već nalazi unutar same kapsule, što znači da nema prosipanja kafe i njenih ostataka.

Ovo znači da ćete dugoročno uštedeti novac i vreme koje je potrebno za održavanje. Vaša briga je jedino da s vremena na vreme očistite posudu za vodu i po potrebi istu da menjate.

Uživajte u različitim ukusima

Pravljenje espressa može biti umetnost za sebe. Morate znati koja količina vode je idealna, pa temperatura, onda dobro poznavanje i rukovanje aparatom…

Sve to nije moguće u kućnim uslovima, ali činjenica je da sve to nestaje kada ispred sebe imate kapsule za kafu.

Ako ste raspoloženi da isprobate neke od naših kafa u kapsulama različitih nota i jačina ukusa, dozvolite da vam predstavimo :

“Moja tašta ne pije svašta” nespresso kolekcija

U našim kapsulama nalaze se pažljivo odabrana zrna kafe koja će doneti radost vašim čulima.

Sveža zrna kafe prže se odvojeno na idealnoj temperaturi, kako bi sačuvale svoje prirodne note i ukuse.

Odmah zatim se melju i pakuju u hermetički zatvorene kapsule.

Potrudili smo se da vam izaberemo najbolju i najkvalitetniju kafu, spoj Kalabrije, Lomabrdije, Brazila… ceo svet u jednoj šoljici kafe!

Takođe, među ukusima imamo različite mešavine arabike i robusta kafe.

Na ovom linku možete pronaći vaše omiljene kafe, a takođe probati neke u kojima do sada niste imali prilike da uživate.