Domaća kafa

Domaća kafa kakvu zaslužujete

Kategorije proizvoda
Sortiraj po:
Domaća kafa

Mnogi od vas ne mogu da zamisle početak dana bez šoljice domaće kafe, i to je onaj ritual kojem se svi toliko radujemo i kojem se uvek vraćamo.

U Srbiji se uglavnom najviše pije domaća, ili kako je neki zovu “turska” kafa. Od pre nekoliko godina po kafićima i restoranima se uglavnom služe različite vrste espresso kafe, ali kada smo kod kuće, ili kad nam naiđe najdraža prijateljica ili komšinica, zna se koja se kafa stavlja na ringlu!

Ono najvažnije za dobru kafu je kvalitetna mešavina kafe, i zato nemojte da štedite na njoj – pijete je valjda iz zadovoljstva, a ne iz preke potrebe! U našim pržionicama možete naći najkvalitetniju i pažljivo odabranu kafu u zrnu koju meljemo i pakujemo pred vama, tako da ostaje sačuvano bogatstvo ukusa.

​Osim što nas ovaj omiljeni topli napitak ujutru razbuđuje vrlo brzo, i takoreći „diže iz mrtvih“, kafa ima brojna svojstva koja mogu pozitivno uticati na organizam.

U nastavku možete pročitati na koji način domaća sveže mlevena kafa može vašu svakodnevnicu učiniti boljom.

Miris domaće kafe utiče pozitivno na raspoloženje i smanjuje količinu stresa

Miris sveže, tek samlevene kafe ima uticaj na proteine u mozgu koji su povezani sa stresom i pozitivno utiče na raspoloženje, otkrivaju brojna naučna istraživanja, među kojima je studija škole za javno zdravlje Univerziteta Harvard. Kao dokaz za to je da nam dobro poznati ukus ovog omiljenog napitka odmah izmami osmeh na lice i podigne raspoloženje.

U znatnoj meri usporava proces starenja

Ako želimo da usporimo starenje i što duže održimo mladalački izgled, istraživanje na Univerzitetu Stanford pokazuje da kafa može da bude od velike pomoći. Naime, određena bio aktivna jedinjenja u kafi poboljšavaju kognitivne funkcije i smanjuju pogoršanje motoričkih sposobnosti, glavnih faktora povezanih sa starenjem. Naravno, u ispijanju kafe treba biti umeren. Previše šoljica dnevno neće vas podmladiti, a ako baš preterate može da bude čak i štetno. Zato – uživajte taman onoliko koliko je potrebno, kao i u svemu drugom.

Uz sveže mlevenu domaću kafu svako vežbanje je lakše

Teško vam ide da se naterate ovih dana na fizičku aktivnost? Verovali ili ne, samo jedna šoljica sveže mlevene kafe može pomoći u tome. Evo i kako. U jednom istraživanju ispitanici su poslati u teretanu – jedna polovina njih bez kafe i druga polovina koja je unela kofein u organizam. Ustanovljeno je da su ispitanici koji su popili kafu vežbali lakše od onih koji nisu. Čak su i više uživali u tome.

Mislimo da su ovo fenomenalni razlozi da kafa zasluženo postane napitak br 1. Ne zaboravite da je važno kakvu kafu pijete, jer znate ono – život je kratak za lošu kafu i loše ljude!
Zato obavezno svratite u jednu od naših pržionica ili poručite ovde na sajtu i uživajte u pravoj, kvalitetnoj domaćoj kafi.

Pročitaj više